Пътноподдържащите фирми в Благоевградска област не са получили  средствата за

...
Пътноподдържащите фирми в Благоевградска област не са получили  средствата за
Коментари Харесай

Протест блокира ключови кръстовища край Благоевград и Гоце Делчев

Пътноподдържащите компании в Благоевградска област не са получили  средствата за предишния зимен сезон и към момента нямат задачи за идната зима. Спрени са и заплащанията за настоящи поправки по републиканската мрежа  и общинските пътища. 

Заради неналичието на ясни периоди за разплащане от страна на страната хората от пътностроителния отрасъл излизат в 16 часа  на митинг.

Спрените заплащания от страна на страната за договорирани, осъществени и фактурирани действия, изправят  на ръба компаниите от пътностроителния бранш, като тази задлъжнялост се трансферира и към десетки фирми-доставчици, съобщи Виктор Велев, шеф на една от най-големите  строителни компании в страната „ Грома холд “:

„ Положението е много сериозно, тъй като това е един много дълъг интервал от време – повече от 5 месеца. След като няма разплащане, има едно напрежение, което нараства всеки минал ден – и измежду хората, и измежду сътрудниците, и измежду доставчиците. И банковият бранш е извънредно сензитивен на тая тематика, тъй като знаете всички компании оперират с финансов запас по линия на кредити… “.

За зимното поддържане на пътищата в региона няма никаква изясненост, не са направени и заданията за идния зимен сезон. 

От пътностроителния отрасъл упорстват:

„ В последна сметка не приказваме всичко да бъде платено, ясно е, че няма по какъв начин, само че най-малко някакви елементи да стартират да се изплащат, тъй като това напрежение би трябвало да бъде потушено по някакъв метод “

Фирмите и техните чиновници ще стачкуват през днешния ден от 16 часа, като се чака да бъдат затворени две пътни артерии - кръговото кръстовище край Благоевград, което е връзката на автомагистрала „ Струма “ с основен път Е-79 и кръговото кръстовище в Гоце Делчев по пътя за Гърция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР